Spegelglas

Vi lagerför spegelglas i tjocklekar från 4 till 6 mm i storformat, samt laminerad dubbelsidig personsäkerhetsspegel. Speglar finns också i färgerna grå och brons samt av optiskt vitt glas som är helt utan färgton på beställning.  Så kallad spionspegel eller envägsspegel har en halvgenomskinlig beläggning och funktionen blir så att om ena sidan är upplyst och den andra mörk kommer man att se igenom till den ljusa sidan, men inte tvärt om.

Bearbetning av spegelglas

Speglar kan bearbetas precis som vanligt floatglas. Vi skär och slipar, facettslipar och borrar samtliga typer av spegelglas. Vi rekommenderar alltid kantslipning när spegelglas ska monteras med fria eller synliga kanter. Det kan kompletteras med en säkerhetsfolie på baksidan för att minska risken för skärskador i händelse av en olycka.

Tillverkning och prestanda

Spegelglas består av floatglas med en flerskiktsbeläggning på baksidan, silver i botten för att skapa ett högreflekterande skikt, och därefter ett täckskikt för att skydda den fuktkänsliga silverbeläggningen. Ljusreflektion i en spegel är upp till 92%. Tillverkningen sker i en miljövänlig process utan koppar och bly. Tillverkad enligt EN 1036. Speglar tillverkas i storlekar upp till 6000×3210 mm.

Vi har egen bearbetningsutrustning för att snabbt kunna leverera speglar enligt era mått.