Skyltfönster

Byte av skyltfönster, butiksrutor, stora och tunga isolerglas är vår specialitet. Vi hjälper villaägare, lägenhetsinnehavare, fastighetsägare eller företagare i hela Stor-Stockholm. Med vår egna kranbil med vacuumlyftare kan vi transportera och lyfta fram stora tunga glas och skyltfönster. För glasbyte i innecentrum eller trånga utrymmen har vi en glaslift/robot för att lyfta av stora och tunga glas. Våra glasmästare har rätt utbildning och kompetens för alla på marknaden förekommande montagesätt och konstruktioner. Glasmästarna har lång erfarenhet och genomgår fortlöpande vidareutbildningar för att kunna erbjuda dig rätt åtgärd.

Leveranstider på skyltfönster och isolerglas

På vår eget lager har vi floatglas och laminerade enkelglas i storformat och vi skär laminerade enkelglas upp till inbrottsskydd klass P6B. Det gör att vi oftast kan byta ett skyltfönster samma dag. Vi levererar isolerglas i alla utföranden från samtliga marknadsledande leverantörer med korta leveranstider.

Jour

Under nätter och helger är vår glasjour redo att hjälpa till med byte eller skyddstäckning av stora glas.  Den är alltid bemannad med egen personal, erfarna glasmästare som kan reparera alla typer av glas och storlekar. Vår jour kan hjälpa till med reparationer efter smash and grab -kupper med bilar som kört in i butiker och fasader. Vid  större skador har vi  resurser att bygga tillfällig plywoodvägg eller ersätta ett stora glas eller skyltfönster. Vi hjälper villaägare, butiker, företag, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare med skyltfönster och stora glas efter inbrott, skadegörelse, olyckor och bränder. Vi samarbetar med alla försäkringsbolag.

Öka säkerheten på ditt skyltfönster!

Det finns många olika typer av glas att välja på vid installation eller byte av ett stort glas. Man måste ta hänsyn till glasets storlek och eventuell vindpåverkan, glastjocklek måste anpassas för aktuella förhållanden. Vi kan vägleda dig till rätt val av glas i ditt skyltfönster. Det viktigaste är att glaset uppfyller dagen krav på personsäkerhet för att undvika risk för skärskador vid en olyckshändelse. I äldre skyltfönster sitter det ofta vanliga floatglas monterade. Floatglas kan vid olyckor ge allvarliga personskador. Idag finns krav på personsäkra glas och vi uppgraderar och skyltfönster för att undvika personskador  med härdat eller laminerat glas. Vissa krav är tvingande och måste uppfyllas för att ett montag skall vara godkänt enligt Boverkets byggregler.  Vi vet vilka regler som gäller! Vi monterar alla typer av personskyddsglas för minimerad risk och ökad säkerhet.

Inbrottsskydd

Det går att öka inbrottsskyddet med skyddsglas i ett skyltfönster för att passa olika verksamheter. Med olika typer av skyddsglas kan glasets förmåga att förhindra/fördröja eller skydda mot vandalism, överfall och inbrott förbättras. Den här typen av glas kallas ibland för pansarglas. Vi monterar laminerade skyddsglas i alla klasser för banker, guldsmeder, butiker och bostäder. Inget montage är det andra likt, vi anpassar glas, infästning  för bästa inbrottsskydd till varje objekt. Vi lagerför och skär skyddsglas/pansarglas upp till klass P6B/B1 för omgående leverans i händelse av en skada.

Värmeisolering och Solskydd

Med ett korrekt  uppbyggt isolerglas kan ge ett behagligare inomhusklimat. Värmeisoleringen eller värmepåverkan från sol minska om man använder energi och solkyddsglas  . Dagens moderna kombinerade energi och solskyddsglas kan hålla värmen inomhus på vintern och värmen ute på sommaren. Sänk dina värmekostnader med rätt glas!

Kontakta oss för montage av nytt skyltfönster!