Speglar

Måttbeställda speglar

Hos oss kan du måttbeställa dina speglar. Vi skär, bearbetar och monterar spegelglas för inredning i bostäder, butiker, restauranger och gym. Vi lagerför 4 och 6 mm i storformat som vi skär, kantslipar och borrar på egen verkstad för snabb leverans till dig.  Vår slipmaskin är ny sedan 2017 och kantslipar med högsta kvalitet. Med laminerat spegelglas eller genom att lägga en folie på baksidan, får man en personsäker spegel vilket krävs i tex. daghem, skolor och sporthallar. Spionspegel eller konfrontationsspegel lagerför vi i 6 mm tjocklek. På beställning tar vi hem färgade speglar brons och grå i 4 och 6 mm . Spegel av järnfritt floatglas som ger en något ljusare ton kan vi också ta hem på beställning.

Hur vill du ha dina speglar?

Låt din fantasi få utrymme när du väljer spegel. Spegelglas kan få vilket rum som helst att upplevas större och ljusare.Vi hjälper dig att ta fram en spegel efter dina önskemål om form eller färg eller upphängning. Dagens spegelglas är plana och med rätt tjocklek och montering ger de inga förvrängda spegelbilder. Vi har många olika lösningar för upphängning och montage av speglar. Vanligt är att spegeln limmas direkt mot vägg för att skapa ett så diskret uttryck som möjligt. En dold upphängning på spegelns baksida kan vi också montera. När vi monterar spegelväggar för gym eller stora spegelväggar använder vi ofta skenor i över och underkant vid montage. Vi har flera olika beslag för olika montagesätt.

Vi har lösningen för dig, kontakta oss om du behöver en spegel!

Vad består spegelglas av?

Spegelglas består av floatglas med en flerskiktsbeläggning på baksidan, silver i botten för att skapa ett högreflekterande skikt, och därefter ett täckskikt för att skydda den fuktkänsliga silverbeläggningen. Ljusreflektion i spegelglaset är upp till 92%. Tillverkningen sker i en miljövänlig process utan koppar och bly. Tillverkad enligt EN 1036.